Системи супутникового зв'язку Starlink надходять до росії через треті країни – ГУР

Читать на русском
Росія отримує системи супутникового зв'язку Starlink контрабандою через треті країни. Українські військові працюють над нейтралізацією цієї загрози на фронті.
Фото: Facebook/Михайло Федоров

Росія отримує системи супутникового зв'язку Starlink не офіційно, а через треті країни.

Про це в ефірі телемарафону розповів представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов.

У ГУР підтвердили, що війська рф використовують Starlink в УкраїніУ ГУР зазначили, що використання загарбниками Starlink на окупованих територіях починає набувати системного характеру.

«Росія продовжує працювати через так званий паралельний імпорт, а по суті – контрабанду. І так, через треті країни, ми не будемо називати конкретні країни, інформація потребує уточнення, але Starlink – у вільному продажі на території рф, на відкритих онлайн-майданчиках», – сказав Юсов.

Він зазначив, що використання Starlink окупантами на лінії фронту стало більш системним та налагодженим. Але українські військові працюють над нейтралізацією цієї небезпеки.

«Ми зараз усі деталі розкривати не будемо. Ніхто не стверджує, що офіційно йде продаж Starlink росіянам. Але сьогодні рф – не лише держава-терорист номер один, а й держава-контрабандист номер один. Тому так, це проблема, над якою сьогодні працюють», – додав представник розвідки.

Нагадаємо, у компанії SpaceX заявили, що не співпрацюють із російським урядом чи військовими, ніколи не продавали Starlink росії та не відправляли обладнання.

Власник компанії Ілон Маск також заявив, що SpaceX не продавала систему супутникового зв'язку Starlink росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: