Апокаліптичний вигляд: журналісти AP показали кадри Часового Яру, зняті з дрону

Читать на русском
Журналісти AP показали кадри зруйнованого Часового Яру, зняті з безпілотника у понеділок. У місті майже немає цілих будівель.
glavcom.ua

Місяці артилерійських обстрілів російської армії зруйнували стратегічно важливе місто Часів Яр у Донецькій області.

Видання Associated Press показало кадри, зняті з безпілотника, на яких видно, що в місті майже не залишилося цілих будинків, і воно практично спорожніло.

Журналісти зазначають, що місто Часів Яр має апокаліптичний вигляд: руйнування нагадують Бахмут і Авдіївку, які росіяни захопили після місяців бомбардувань.

Drone footage shows devastation in Ukraine's strategic eastern city of Chasiv Yar as Russians nearAssociated Press

«Стратегічно важливе місто вже кілька місяців перебуває під атакою російських військ. Його захоплення дасть росії контроль над вершиною пагорба, з якого вона зможе атакувати інші міста, що становлять основу східної оборони України. Це підготувало б ґрунт для потенційно ширшого російського наступу, який, за словами українських чиновників, може розпочатися вже цього місяця», – йдеться у публікації.

На кадрах, знятих у понеділок агентством AP, не було видно ні солдатів, ні цивільних осіб, за винятком самотнього чоловіка, який іде посередині дороги між зруйнованими будівлями. За останніми даними, у місті залишаються близько 680 мешканців. До війни їх було 12,5 тисяч.

Нагадаємо, для штурму Часового Яру росіяни залучили не менше ніж 20 тисяч військових. За словами головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, вище керівництво рф поставило своїм військом завдання захопити місто до 9 травня.

4 і 5 квітня російська армія провела низку невдалих атак на східних околицях Часового Яру. У ЗСУ розповіли, що окупанти намагалися закріпитися у кількох спорудах, але їх звідти вибили.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: