Дрони ГУР атакували меткомбінат у Липецьку, підприємство зазнало серйозних пошкоджень – ЗМІ

Читать на русском
Дрони атакували Новолипецький металургійний комбінат у російському Липецьку. Операцію було організовано та проведено ГУР Міноборони.
Фото: istockphoto.com

У ніч проти 24 квітня дрони атакували Новолипецький металургійний комбінат у російському місті Липецьк. Операцію було організовано та проведено Головним управлінням розвідки Міноборони України.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на джерела у розвідці.

Удар по «країні-бензоколонці»: які російські НПЗ та нафтобази атакували безпілотникиГеографія ударів безпілотниками по російських НПЗ та нафтобазах у 2024 році – на інфографіці.

За даними журналістів, внаслідок удару дронами було частково зруйновано кисневу станцію. Крім того, на підприємстві виведено з ладу два кисневі блоки.

Зазначається, що такі пошкодження «матимуть тривалий вплив» на роботу меткомбінату, який є одним із найбільших підприємств чорної металургії на території країни-окупанта і входить до складу ворожого ВПК.

«Жителі регіону, які чули вибухи дронів-камікадзе, стверджують, що перед атакою не було повідомлення про повітряну тривогу», – додали у ЗМІ.

Нагадаємо, у ніч на 24 квітня росію знову атакували ударні безпілотники. Повідомлялося, що під час атаки на Смоленську область знищено тисячі кубометрів палива.

А в ніч на 20 квітня українські спецслужби організували масштабну атаку безпілотників на об'єкти в рф. Дрони влучили в енергетичну інфраструктуру, яка живить об'єкти ВПК окупантів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: