Українські дрони вивели з ладу РЛС росіян у Брянській області – ЗМІ

Читать на русском
Ударні дрони СБУ уразили станцію радіолокації (РЛС) дальної дії в Брянській області рф, яка коштує 100 млн доларів.
фото Міноборони рф

СБУ за допомогою дронів-камікадзе уразила РЛС дальньої дії в Брянській області рф, яка контролювала небо на 700 км вглиб України.

Про це повідомляє 24 канал з посиланням на джерело в СБУ у вівторок, 16 квітня.

Удар по «країні-бензоколонці»: які російські НПЗ та нафтобази атакували безпілотникиГеографія ударів безпілотниками по російських НПЗ та нафтобазах у 2024 році – на інфографіці.

«Цього разу в росіян стало на один менше модернізованого комплексу Небо-У, який допомагав ворогові виявляти українські засоби ураження і підтримував бомбардувальники, що атакували КАБами українське прикордоння», – розповів співрозмовник.

За його словами, РЛС вартістю 100 млн доларів уразили сім дронів-камікадзе літакового типу. Комплекс виведено з ладу.

У СБУ зазначили, що тепер у ворога поменшало можливостей виявляти повітряні цілі вздовж північного кордону України.

«Радіолокаційна сліпота росіян допоможе нашим військам вести розвідку, запускати безпілотники та якісно використовувати армійську авіацію на цій ділянці», – додали у спецслужбі.

Наголошується, що це вже другий комплекс «Небо-У», знищений 13 Головним Управлінням військової контррозвідки СБУ – перший був знищений у Бєлгородській області рф.

Також, за словами співрозмовника, нещодавно було виведено з ладу радіолокаційний комплекс «Каста-2Е2» поблизу окупованого Бердянська Запорізької області.

Нагадаємо, раніше було знищено РЛС росіян у Курській області та в Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: