У ЗСУ пояснили рішення командування відійти з трьох сіл поблизу Авдіївки

Читать на русском
Керівництво ЗСУ ухвалило рішення відійти з сіл Бердичі, Семенівка та Новомихайлівка, оскільки оборонні позиції там були повністю зруйновані.
Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Керівництво Збройних сил України ухвалило рішення відвести підрозділи із сіл Бердичі, Семенівка та Новомихайлівка, оскільки оборонні позиції там були повністю зруйновані.

Про це заявив речник ОСУВ «Хортиця» Назар Волошин в ефірі Громадського радіо.

Новий наступ російської армії: що відомо про терміни та цілі окупантівРосійська армія готує новий наступ наприкінці весни – початку літа. Що про це відомо – на інфографіці.

За його словами, захищати ці населені пункти більше не видавалося можливим.

«Тримати там весь особовий склад було загрозливим для життя військових. Підрозділи Сил оборони відійшли на більш підготовлені та захищені позиції, з метою в майбутньому повернути ті позиції, які поки що захопила російська армія», – сказав він.

Представник ВСУ зазначив, що загалом ситуація на східному фронті вкрай динамічна, деякі населені пункти «переходять із рук до рук» за добу.

«Тому є великі шанси повернути ті населені пункти, які під певний контроль нещодавно взяла російська армія. Ворог розуміє, що незабаром відчує присутність міжнародної допомоги, тому наразі намагається активізувати свої зусилля на всіх ділянках фронту. Але вдається їм це не усюди», – резюмував Волошин.

Нагадаємо, про відхід із трьох сіл учора повідомив головком ЗСУ Олександр Сирський. Він також розповів, що на цьому напрямку противник задіяв до чотирьох бригад, щоб розвинути наступ на захід від Авдіївки та Мар'їнки.

Також повідомлялося, що російські війська продовжують наступати в районі Очеретиного на Донеччині. ЗСУ задіяли додаткові сили та засоби із резерву для стримування ворога.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: