Україна втратила Авдіївку через затримку допомоги США – Салліван

Читать на русском
У Білому домі визнали, що через затримку допомоги з боку США Україна втратила частину території на сході, зокрема Авдіївку.
Фото: Associated Press

Росіянам вдалося окупувати частину територій на сходу України, зокрема, місто Авдіївку Донецької області через затримку зі схваленням зовнішньої допомоги з боку США.

Про це заявив радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван під час брифінгу.

Допомога Україні від США: запит Білого дому VS ухвалений Палатою представників законопроєктЩо передбачає законопроєкт про допомогу Україні, ухвалений Палатою представників США, і чим він відрізняється від запиту Білого дому.

«В Україні відчули наслідки затримки допомоги. За останні пів року ЗСУ були змушені економити боєприпаси. Через це була втрачена частина територій на сході, зокрема Авдіївка», – заявив він.

Також Салліван підкреслив, що на процес схвалення додаткового фінансування для України пішло «надто багато» часу.

Радник Байдена додав, що пакет військової допомоги США на 1 мільярд доларів, про який було оголошено 24 квітня, «є новиною для України», але ЗСУ все ще перебувають під жорстким тиском на полі бою. Він зауважив, що війська рф ще може здобути додаткові тактичні досягнення, вказавши зокрема на їх спроби наступу на місто Часів Яр і населені пункти на схід від Авдіївки ціною значних втрат.

«Вихід з ями, що утворилася внаслідок піврічної затримки допомоги США, вимагає певного часу», – підсумував представник Білого дому.

Нагадаємо, президент США Джо Байден 24 квітня підписав ухвалений Конгресом пакет законодавства, який передбачає виділення майже 61 мільярда доларів додаткової військової та економічної допомоги Україні, а також допомогу іншим союзникам США.

Також він заявив про передачу Україні пакета військової допомоги на 1 млрд доларів. До нього увійшли боєприпаси для артилерії та ракети для ППО.

Як стало відомо, США у березні поставили Збройним силам України партію ракет великої дальності ATACMS.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: