Більша частина нового пакета допомоги Україні від США вже знаходиться в Європі – CNN

Читать на русском
Сполучені Штати заздалегідь перекинули до країн Європи частину озброєнь із нового пакета допомоги Україні, повідомляють ЗМІ.
Фото: cbc.ca

Сполучені Штати заздалегідь перекинули до країн Європи частину озброєнь із нового пакета допомоги Україні.

Про це повідомляє CNN із посиланням на неназваного високопосадовця.

Допомога Україні від США: запит Білого дому VS ухвалений Палатою представників законопроєктЩо передбачає законопроєкт про допомогу Україні, ухвалений Палатою представників США, і чим він відрізняється від запиту Білого дому.

За інформацією журналістів, на даний момент більша частина допомоги розміщена на складах у Німеччині та Польщі. Це має скоротити кількість часу, яка потрібна для доставки зброї в Україну.

Джерело повідомило, що артилерійські снаряди будуть одними з перших матеріалів, які будуть передані ЗСУ.

«Після перетину кордону чиновники в Києві постараються якнайшвидше доставити зброю туди, де вона необхідна, але це, як і раніше, буде серйозною логістичною проблемою, враховуючи величезну кількість задіяної техніки», – зазначено в публікації.

Наголошується, що Україна розраховує на те, що США у новому пакеті нададуть також низку зенітно-ракетних систем для протидії цій загрозі, а також додаткові перехоплювачі для систем ППО «Patriot».

Нагадаємо, 20 квітня Палата представників США проголосувала за законопроєкт щодо іноземної допомоги для України. Сенат голосуватиме за цей законопроєкт у вівторок, 23 квітня. Після цього документ має підписати президент США Джо Байден.

Посол України в США Оксана Маркарова висловила думку, що перша частина західної зброї із пакету допомоги США може надійти в Україну до кінця місяця.

Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що нова військова допомога США дасть Україні шанс на перемогу у війні з росією.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: