Зеленський про пакет допомоги від США: дещо вже почало надходити в Україну

Читать на русском
Військова допомога з пакету підтримки, який нещодавно оголосили США, вже почала надходити до України. Про це повідомив президент Зеленський.
Фото: РБК-Україна

Військова допомога з пакету підтримки, який нещодавно оголосили США, вже почала надходити в Україну.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський під час спільної пресконференції з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом.

Допомога Україні від США: запит Білого дому VS ухвалений Палатою представників законопроєктЩо передбачає законопроєкт про допомогу Україні, ухвалений Палатою представників США, і чим він відрізняється від запиту Білого дому.

«Дещо вже почало надходити, в деталях не говоритиму, що конкретно. На жаль, поки що не все для того, щоб наповнити нашу армію та укомплектувати відповідну кількість бригад», – сказав глава держави.

Зеленський зазначив, що росія намагається максимально використати на свою користь ситуацію з постачанням озброєнь Україні, тож головним елементом у питанні передачі допомоги є оперативність.

«Оперативність зараз буквально означає стабілізацію фронту. Артилерія, 155-й калібр, далекобійна зброя та протиповітряна оборона, насамперед Patriot – це те, що є у партнерів і те, що зараз має працювати тут, в Україні», – заявив він.

Нагадаємо, 24 квітня президент США Джо Байден підписав закон про надання допомоги Україні на суму 61 млрд доларів. Того ж дня США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні на один мільярд доларів. До нього увійшли боєприпаси для HIMARS, зенітні ракети Stinger, артилерійські снаряди, бойові машини піхоти Bradley та інше озброєння.

Через два дні глава Пентагону Ллойд Остін заявив про виділення ще 6 мільярдів доларів на закупівлю озброєнь для Збройних сил України в американської промисловості.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: