Тиждень чекали його появи: Буданов поділився деталями знищення Ту-22М3

Читать на русском
Глава ГУР Кирило Буданов заявив, що українські військові тиждень чекали на появу літака Ту-22М3 на необхідному для атаки рубежі.
Фото: РБК-Україна

Операція зі знищення російського стратегічного бомбардувальника Ту-22М3 готувалася заздалегідь – українські військові тиждень чекали на появу літака на необхідному для атаки рубежі.

Про це заявив керівник ГУР Міноборони Кирило Буданов у коментарі ВВС.

Знищені та пошкоджені російські літаки: топ втрат за час великої війниНа інфографіці – найзначніші втрати росії у літаках під час повномасштабної війни. Загалом рф втратила 329 літаків.

«Тиждень була, скажімо так, сама засідка. Чекали, коли він вийде на потрібний рубіж», – сказав він.

У результаті літак вдалося вразити на відстані 308 км від кордону, для його знищення використали «ті самі прийоми і ті ж засоби, які ми використовували, коли знищили літак А-50».

Глава військової розвідки додав, що росіяни ще мають літаки такого типу. Водночас, «це перше збиття літака дальньої авіації у цій війні, від якого Одесі буде трохи легше зараз», оскільки саме ракети Х-22, які запускали з Ту-22М3, завдали місту найбільше руйнувань.

Буданов підкреслив, що тепер ворогові доведеться шукати нові рубежі пуску Х-22, і для запуску ракет по Одесі вони зможуть застосовувати лише наземні комплекси та ракети з дальньої авіації та моря.

Нагадаємо, російський бомбардувальник Ту-22М3 упав сьогодні вранці у Ставропольському краї. Льотчики катапультувалися. Один із членів екіпажу збитого літака загинув.

Міноборони Росії заявило, що літак зазнав аварії, коли після виконання бойового завдання повертався на аеродром. Однак у Повітряних силах повідомили, що Ту-22 М3 було збито зенітними ракетними підрозділами разом із ГУР. Для збиття літака застосували комплекс С-200.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: