«Китай дуже важливий»: Єрмак заявив, що Україна зробить все можливе для залучення Пекіна до Саміту миру

Читать на русском
Україна докладе максимальних зусиль для того, щоб Китай приєднався до Глобального саміту миру у Швейцарії. Про це заявив голова ОП Єрмак.
Фото: Офіс президента України

Україна докладе максимальних зусиль для того, щоб Китай приєднався до Глобального саміту миру у Швейцарії.

Про це заявив голова офісу президента Андрій Єрмак в ефірі телемарафону.

З усіх континентів: Швейцарія запросила на Глобальний саміт миру понад 160 делегаційСаміт миру 15-16 червня у Швейцарії відбудеться для того, щоб започаткувати майбутній мирний процес та розробити конкретні кроки для миру в Україні.

Він нагадав, що представники Пекіна не завжди брали участь у переговорах щодо Формули миру на рівні радників глав держав. При цьому зараз Україна робить все для того, щоб Китай взяв участь у майбутній зустрічі.

«Китай дуже важливий і постійно ведуться на різних рівнях за участю наших партнерів консультації. Ми зробимо все для того, щоб Китай був присутній», – наголосив він.

Єрмак також додав, що над організацією саміту у Швейцарії працюють усі гілки влади, а також дипломатичні представництва України та партнерів.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що Швейцарія запросила на саміт понад 160 делегацій з усього світу. Він відбудеться 15-16 червня 2024 року у Бюргенштоку.

Глава МЗС Дмитро Кулеба вже пояснив, чому росію не запрошують на Саміт миру. Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що Кремль має конкретний план, як зірвати Саміт миру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: