Сама по собі ПРО не зможе захистити від усіх ракет – експерт

Читать на русском
Андрій Горбенкополітолог

Протиракетна оборона - це один з найважливіших компонентів оборонних систем держави, проте сама по собі ПРО не зможе захистити абсолютно від усіх запущених росією ракет.

Таку думку висловив експерт Андрій Горбенко в коментарі для «Слово і діло».

Він нагадав, що навіть відомий ізраїльський «Залізний купол» не розрахований на протидію таким ракетам, якими володіє росія. Ця система збиває дешеві палестинські вироби, зроблені терористами буквально на колінці.

«На жаль, я не думаю, що зараз є якась система, яка дасть нам стовідсоткову гарантію»-зазначив експерт.

Енергетичний терор росії: чи загрожують удари столичним енергостанціямПро те, чи загрожують російські ракетні атаки енергетичним об'єктам Києва та Київської області - в матеріалі Слово і діло

Горбенко зазначив, що коли-небудь, можливо, Україна отримає систему ППО, яка буде захищати всю країну, але це питання не тільки та не стільки часу, але й технологій. Зараз нам ніхто не може суттєво з цим допомогти.

Своїми ж силами Україна, швидше за все, впоратися з цим не зможе - вже зараз повітряні та ракетні війська демонструють неймовірні результати, перехоплюючи більшу частину запущених росіянами ракет.

«Вже навіть зараз все те, що збиваємо ми, це якісна, величезна і дуже якісна робота» - зазначив він.

Нагадаємо, радник ОПУ Михайло Подоляк вважає, що обов'язковою відповіддю інших країн на російські удари по критичній інфраструктурі України повинне бути постачання систем ППО та ПРО.

Російські війська 11 вересня обстріляли Зміївську ТЕС і три підстанції високої напруги, були знеструмлені 40 підстанцій різної напруги, відключені 2 повітряні лінії 750 кВ, 5 повітряних ліній 330 кВ. Ця атака стала наймасовішою ракетною атакою по об'єктах критичної інфраструктури з початку війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: