Військовий, політичний, символічний: яку відповідь Україна може дати на атаки рф по ТЕЦ

Читать на русском
Андрій Горбенкополітолог

Україна має дати російським окупантам відповідь на удари по ТЕЦ у трьох площинах - військовій, політичній та символічній. Такі відповіді дозволять перемикнути росію на «внутрішні розбірки».

Таку думку висловив експерт Андрій Горбенко в коментарі для «Слово і діло».

Енергетичний терор росії: чи загрожують удари столичним енергостанціямПро те, чи загрожують російські ракетні атаки енергетичним об'єктам Києва та Київської області - в матеріалі Слово і діло

«Основна відповідь на ці удари повинна бути військовою. Умовно, ми повинні завдати військової поразки окупантам, точно так само, як це було в Харківській області. Ми повинні зробити те ж саме в Херсонській області» - зазначив він.

Горбенко пояснив, що до російської аудиторії в більшості своїй не дуже-то дійшло, що сталося на Харківщині та що там було захоплено. А ось поразка в Херсонській області та втрата Херсона змусить росіян завити. Але і це ще буде не остаточна відповідь України.

«Потім потрібна символічна поразка росії. Наприклад, символічний удар по тому самому мосту, можна його навіть не знищувати, просто пошкодити» - додав він.

Сама по собі ПРО не зможе захистити від усіх ракет – експертУкраїна отримає систему ППО, яка захищатиме всю країну, але це питання не тільки та не стільки часу, але й технологій

Експерт зазначив, що слідом за всім цим має відбутися політична поразка росії. Не важливо, в якому форматі вона буде - путін віддасть наказ, який відмовляться виконувати, його максимально принизить хтось із сильних світових лідерів, або ж путін в черговий раз не стримає слова, після чого довіру до нього буде втрачено остаточно - але це має статися ще до зими.

«Після цих трьох поразок росію можна закорковувати та залишати розбиратися саму з собою» - підсумував він.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив, що удари рф по енергетичній інфраструктурі України є ознакою відчаю. Він закликав посилити співпрацю з партнерами щодо подолання російського терору.

Загалом, в Офісі президента вважають, що обов'язковою відповіддю інших країн на російські удари по критичній інфраструктурі України повинне бути постачання систем ППО та ПРО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: