Ракетний удар по багатоповерхівці у Миколаєві: знайшли коригувальника

Читать на русском
Посіпакою терористів рф виявився місцевий житель, якого фсб залучила до співпраці у серпні минулого року.
Reuters

Служба безпеки викрила ще одного коригувальника російських повітряних атак, який «навів» ракету на житлову багатоповерхівку в Миколаєві восени 2022 року.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

За даними слідства, посіпакою терористів рф виявився місцевий житель, якого фсб залучила до співпраці у серпні минулого року.

«Підробляючи таксистом, він об’їжджав територію обласного центру і фіксував місця базування та переміщення Сил оборони на території регіону. Також зловмисник намагався входити в довіру до своїх пасажирів і розпитував у них інформацію про можливі пересування української військової техніки», – розповідають силовики.

Крім того, він передавав окупантам координати об’єктів цивільної інфраструктури, які знаходились біля житлових будинків.

«За кожне виконане завдання ворожий інформатор отримував до 5 тис. грн. Гроші перераховували на його власну банківську картку», – додали в СБУ.

Чоловіку повідомили про підозру за порушення законів та звичаїв війни. Наразі він під вартою. Йому загрожує до 15 років тюрми або довічне ув’язнення.

Зазначимо, що йдеться про масований ракетний удар російських військ по Миколаєву 13 жовтня. Тоді загинули восьмеро людей, у тому числі неповнолітня дитина.

У ту ніч російські війська випустили по Миколаєву вісім ракет типу С-300.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: