Прикордонники розповіли, чи є загроза для України через прибуття «вагнерівців» до Білорусі

Читать на русском
Вагнерівці які прибули до Білорусі, поки не становлять загрози для України. Однак їм можуть використати для провокацій.
focus.ua

«Вагнерівці» які прибули до Білорусі, поки не становлять загрози для України. Однак їм можуть використати для провокацій.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в етері телемарафону.

«Зараз наша розвідка відстежує, що на території Білорусі заведені окремі групи найманців, проте про якесь масове чи масштабне заведення представників ПВК мова не йде. Мова йде про кілька сотень, які надалі розміщуються у тих місцях, які були підготовлені», – заявив він.

Прикордонники та військові продовжують відстежувати переміщення найманців. Наразі бойовики ПВК «Вагнера», які прибули до Білорусі, не становлять загрозу для України.

«Та кількість не становить якоїсь загрози для України, щоб створити якесь ударне угрупування. Проте, звісно, Білорусь може їх задіювати і для більш серйозних речей. До прикладу, для дестабілізації ситуації на кордоні з Україною або з іншими країнами, з якими межує», – додав Демченко.

Нагадаємо, зранку 15 липня у Білорусі помітили велику колону легкових і вантажних автомобілів на номерах так званих ДНР та ЛНР, на яких приїхали «вагнерівці».

Раніше повідомляли, що найманці, які перебралися до Білорусі після бунту Євгена Пригожина, вже розпочали процес навчання білоруських військових. Про плани Олександра Лукашенка використовувати «вагнерівців» як інструкторів стало відомо практично відразу після заколоту.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: