Одна з країн Європи заморозила понад 14 млрд грн російських активів

Читать на русском
Загальна сума заморожених у країні активів громадян росії, які потрапляють під санкції, становить понад 14 мільярдів гривень.
Ілюстративне фотоGetty Images

Чехія заморозила підсанкційних активів росіян на суму понад 14 млрд грн (347,36 мільйона євро).

Про це повідомляється у публікації Національного агентства України з питань розшуку та менеджменту активів (АРМА).

Покарання росії за злочини в Україні: які інститути вже працюють над цимНад покаранням росії за злочини в Україні вже працюють три міжнародні інститути. Які їхні завдання та що ще належить створити.

Як зазначається, під час зустрічі надзвичайного і поважного посла Чеської Республіки в Україні Радека Матули із головою АРМА Оленою Думою, він заявив, що чеські правоохоронні органи проводять активну роботу щодо моніторингу інформації щодо громадян країни-агресора, які підпадають під санкції.

«Загалом Чеська Республіка на сьогодні заморозила активів на понад 14 млрд грн», - повідомив посол.

Також під час зустрічі сторони обговорили плани та перспективи співпраці в майбутньому, в тому числі, і щодо налагодження нового рівня взаємодії між агентством та аналогічними відомствами Чехії у сфері виявлення, розшуку та управління активами.

Нагадаємо, що Україна готує механізм, щоб конфіскувати 500 млрд доларів заморожених активів рф.

ЄС може передати Україні прибутки від заморожених російських активів. Зокрема, європейський депозитарій Euroclear у першому кварталі року отримав дохід у 734 млн євро.

Як відомо, для конфіскації заморожених активів рф тільки на тій підставі, що вони підпадають під обмеження ЄС потрібен надійний правовий інструмент, а його наразі не існує.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: