Сирський про ситуацію на Авдіївському напрямку: ворог намагається прорвати оборону у смугах трьох бригад

Читать на русском
Російські війська зосередили основні зусилля на Авдіївському напрямі та вже кілька днів намагаються прорвати оборону ЗСУ.
Фото: t.me/osirskiy

Російські війська зосередили основні зусилля на Авдіївському напрямку та вже кілька днів намагаються прорвати оборону ЗСУ у смугах трьох бригад. Щодня вони кидають у бій штурмові підрозділи на техніці та в пішому порядку.

Про це після поїздки на позиції розповів головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

«Буде більше Авдіївок»: керівник ЦРУ попередив про наслідки відсутності допомоги УкраїніЗ додатковою допомогою США Україна зможе до кінця 2024 року та початку 2025-го перехопити наступальну ініціативу на фронті. А без допомоги буде втрачати території.

Сирський розповів, що наступальні дії окупантів підтримуються інтенсивним вогнем артилерії та активним застосуванням дронів. Крім того, авіація росіян періодично завдає ударів КАБ з відстані 40-50 км, артилерійські позиції та основні елементи бойового порядку прикриваються засобами РЕБ.

«В цих умовах найбільш ефективним способом ведення оборони є - знищення бронетехніки та штурмових груп піхоти противника вогнем артилерії, діями бронегруп, комплексним застосуванням ударних безпілотних систем різних типів, захист від ворожих дронів своїх підрозділів засобами РЕБ у поєднанні зі знищенням пунктів управління ворожими БПЛА ударами ракетних систем і вогнем артилерії. Саме організації і забезпечення цих питань була присвячена моя робота», – повідомив він.

За словами головкому, разом із командирами він розглянув оптимальні варіанти дій військ, маневр резервами, забезпечення боєприпасами та іншими матеріальними засобами.

Нагадаємо, в інтерв'ю президент Володимир Зеленський заявив, що ЗСУ вдалося зупинити просування російських окупантів, а ситуація на фронті зараз набагато краща, ніж була за останні три місяці.

Вчора Сирський повідомив, що на південному та східному фронті командуванню вдалося запустити процес ротації військових частин ЗСУ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: