В Укренерго спрогнозували, коли у Харкові повноцінно відновлять енергопостачання

Читать на русском
Точні терміни відновлення енергопостачання у Харкові поки невідомі, але за попередніми даними процес може тривати до 14 днів.
Фото: Getty Images

Точні терміни відновлення енергопостачання у Харкові поки невідомі, проте за попередніми даними процес може тривати від одного до двох тижнів.

На цьому наголосив голова правління Укренерго Володимир Кудрицький на брифінгу 26 березня.

«Ми говоримо орієнтовно про період сім-десять днів, можливо, до двох тижнів, коли енергетики зможуть відновити у повному обсязі нормальне енергопостачання міста. Це, звісно, за умови, що не буде нових масштабних руйнувань», – сказав він.

За його словами, найскладніший етап уже пройдено – енергетики та екстрені служби розібрали завали та паралельно розробили резервні схеми харчування Харкова.

Кудрицький також уточнив, що зараз енергетики, на відміну від минулого опалювального сезону, забезпечені всім необхідним обладнанням.

«Єдиний стримуючий фактор – час, який потрібен, щоб здійснити всі ремонтні роботи та включити резервні схеми для збільшення подачі електроенергії в місто», – додав глава Укренерго.

Нагадаємо, внаслідок масштабної атаки росії на українську енергосистему 22 березня у Харкові було пошкоджено всі підстанції та ТЕЦ. У місті виник блекаут. Влада вимушено запровадила погодинні графіки відключень світла.

Також Харків змушений передчасно завершити опалювальний сезон. Тепло почнуть вимикати із 26 березня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: