ВАКС призначив до розгляду справу про спробу підкупу в аграрній сфері

Читать на русском
Антикорупційний суд завершив проведення підготовчого засідання у справі за обвинуваченням двох осіб у шахрайстві та підкупі.
фото: zp.tax.gov.ua

Вищий антикорупційний суд призначив до розгляду по суті справу за обвинуваченням директора фермерського господарства «Байка» Володимира Оленюка і і керівника ТОВ «Лайвсток Парище «А» Юрія Івасюка у підбуренні службовця аграрної компанії «Агрокрай» до дачі неправомірної вигоди за сприяння у видачі сільськогосподарської техніки, наданої міжнародними організаціями.

Таке рішення 21 березня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Призначити судовий розгляд кримінального провадження за обвинуваченням (Володимира Оленюка і Юрія Івасюка – ред.) у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 190, ч. 4 ст. 27 ч. 3 ст. 369 КК України на 16:55 22 квітня 2024 року, що відбудеться у залі судових засідань у приміщенні Вищого антикорупційного суду», – йдеться в рішенні.

Раніше САП скерувала до суду цю справу.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд узяв під варту двох фігурантів цієї справи. За версією слідства, двоє осіб звернулися до інженера з експлуатації машинно-тракторного парку ТОВ «Агрокрай» і представилися представниками Продовольчої та сільськогосподарської організації Організації об'єднаних націй (далі ФАО). Вони запропонували отримання техніки для запакування і розпакування зерна в засоби тимчасового зберігання зерна за програмою отримання гуманітарної допомоги від ФАО. Дані особи повідомили, що за отримання цієї техніки керівництво ТОВ «Агрокрай» повинно віддати їм готівкою 20 000 доларів та 135 000 грн для передачі керівництву ФАО.

Один з цих підозрюваних повідомив заявнику, що його керівником є особа, яка раніше працювала головою Державної інспекції сільського господарства України, а зараз працює у ФАО та є керівником проекту щодо надання техніки сільськогосподарським підприємствам. Обох підозрюваних затримали після одержання 520 тисяч грн неправомірної вигоди.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: