У росії різко скоротилося виробництво бензину на тлі атак безпілотників на НПЗ

Читать на русском
Виробництво бензину в росії знизилося відразу на 14,3 відсотка у річному вираженні на тлі атак дронів на нафтопереробні заводи.
Фото: росЗМІ

У росії на тлі атак безпілотників на нафтопереробні заводи виробництво бензину у кінці березня скоротилося у річному вираженні на 14,3%, а дизельного палива – на 7%.

Про це з посиланням на дані Росстату повідомляють The Insider та «Нова газета. Європа».

Російські НПЗ та нафтобази під ударом дронів: географія атакРосійські НПЗ і нафтобази останні півроку регулярно зазнають атак. Географія ударів – на інфографіці.

Так, за тиждень з 18 до 24 березня російські НПЗ виробили 754,6 тисяч тонн бензину (за третій тиждень березня 2023 року – 880 тисяч тонн) і 1,648 млн тонн дизпалива (1,769 млн тонн за третій тиждень березня 2023 року).

При цьому за тиждень з 18 до 24 березня було вироблено на 7,4% менше автомобільного бензину, ніж за попередній. Якщо порівнювати показники з аналогічним періодом минулого року, то зниження ще значніше — 14,25%.

Виробництво дизельного палива знизилося на 6,8% порівняно з тим же тижнем 2023 року.

Виробництво бензину з початку року до 24 березня скоротилося на 1,5%, а дизеля — на 3%.

Нагадаємо, з початку 2024 року безпілотники здійснили більше десяти результативних атак на російські НПЗ та нафтосховища. Зокрема, у березні були атаковані Рязанський НПЗ «Роснефти» та завод «Лукойлу» у Кстові, які входять до десятки найбільших у країні та забезпечують бензином Москву.

Також були атаковані Слов'янський НПЗ у Краснодарському краї, Сизранський та Куйбишевський НПЗ у Самарській області.

Наприкінці лютого російська влада вирішила запровадити тимчасову заборону на експорт бензину.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: