ВАКС затвердив угоду з ексзаступником мера Одеси у справі про аеропорт

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав укладену угоду зі слідством, на яку пішов колишній заступника Одеського міського голови.
Анатолій Орловськийфото: dumskaya.net

Вищий антикорупційний суд затвердив угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором САП і колишній виконувачем обов'язків заступника Одеського міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради.

Про це повідомляє прес-служба ВАКС.

За інформацією «Слово і діло» з власних джерел, ідеться про Анатолія Орловського. Він пішов на угоду зі слідством у справі про заволодіння аеропортом «Одеса», де підозрюваними є бізнесмени Борис Кауфман і Алекс Борухович (раніше Олександр Грановський)

«29 березня колегія суддів ВАКС ухвалила вирок на підставі угоди про визнання винуватості. Її укладено між прокурором САП та обвинуваченим – колишнім виконувачем обов'язків заступника Одеського міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради. Вказану особу визнано винуватою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК. Ексчиновник за попередньою змовою групою осіб, заволодів чужим майном у особливо великих розмірах шляхом зловживання своїм службовим становищем», – інформує суд.

Орловському призначено покарання у виді 4 років 6 місяців позбавлення волі умовно з позбавленням права обіймати посади в суб'єктах господарювання усіх форм власності, пов'язаних з організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими функціями на строк 3 роки та без конфіскації майна. Його відпустили на іспитовий строк у 3 роки.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру бізнесменам Борису Кауфману і Алексу Боруховичу, а також колишньому міському голові Одесі Олексію Костусєву та його ексзаступнику. За даними слідства, у 2011 році група осіб, до якої входили колишній Одеський міський голова, його заступник, керівник одного з товариств з обмеженою відповідальністю та два бізнесмена, розробили та реалізували злочинну схему, в результаті якої майновий комплекс стратегічного об'єкту – міжнародного аеропорту перейшов з власності територіальної громади у спільну власність міста та так званих приватних інвесторів.

В результаті подальших дій учасників схеми місто повністю втратило будь-який контроль над вказаним об'єктом та не отримувало від його діяльності жодного прибутку. Натомість, особи які отримали контроль над аеропортом роками привласнювали дохід від його діяльності. Для унеможливлення повернення аеропорту у власність міста усе його майно заставили у банк для отримання кредиту, який не погашали взагалі.

В результаті реалізації схеми, її учасники заволоділи майном аеропорту на суму 118 млн грн та доходами від його діяльності у сумі понад 2,5 млрд грн.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: