В Україну повернулись ще 7 дітей з окупованих росією територій

Читать на русском
На підконтрольну Україні територію вдалося повернути ще сімох дітей, які проживали в окупації, повідомив омбудсман Лубінець.
Фото: www.facebook.com/dmytro.lubinets

На підконтрольну Україні територію вдалося повернути ще сімох дітей, які проживали в окупації.

Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець у Facebook.

Скільки депортованих росією дітей вдається щомісяця повертати додомуУкраїні поки що вдалося повернути додому лише близько 400 депортованих росією дітей. Докладніше – на інфографіці.

Він розповів, що діти та їхні сім'ї прибули з тимчасово окупованих територій Запорізької та Херсонської областей.

«Дехто з сімей пережив справжнє жахіття в окупації і став свідком того, як росіяни мародерили будинки місцевих мешканців, змушували брати російські паспорти, вчиняли насильство над українцями, змушувати дітей навчатися у школі за канонами «руского міра». А родини, де є хлопці-підлітки виїжджали з ТОТ, аби їх дітей згодом не забрали до російської армії», – повідомив Лубінець.

Він додав, що незабаром сім'ї отримають необхідну медичну, психологічну, гуманітарну та соціальну допомогу, «а відповідні держоргани зафіксують з їх слів факти російських злочинів, свідками яких вони стали».

Нагадаємо, нещодавно із тимчасово окупованих територій вдалося повернути ще одну групу викрадених росією дітей.

А у лютому з тимчасово захопленої росіянами території Луганської області повернули двох сестер. Вони майже два роки не могли побачити матір через війну.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: