ВАКС зменшив заставу ексзаступниці міністра юстиції

Читать на русском
Антикорупційний суд частково підтримав прохання сторони захисту про зміну запобіжного заходу відносно підозрюваної.
фото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд зменшив на 1 млн грн розмір застави, визначеної колишній першій заступниці міністра юстиції Наталії Бернацькій, яку НАБУ і САП підозрюють в причетності до заволодіння понад 54 млн грн державного бюджету, так званої справи «Золотого мандарину ойл».

Таке рішення 11 квітня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, суд застосував до Бернацької запобіжний захід у вигляді 7 млн грн застави із покладанням обов'язків. Пізніше вона внесла цю суму. Захисник просив зменшити розмір застави.

«Клопотання задовольнити частково. Запобіжний захід у виді застави у розмірі 7 000 000 гривень, який застосований до підозрюваної (Бернацькій – ред.) у кримінальному провадженні та визначений ухвалою Вищого антикорупційного суду від 04.02.2020, змінити в частині суми застави, а саме: зменшити підозрюваній розмір застави до розміру що становить 6 000 000 гривень», – ідеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП заочно повідомили про підозру екснардепу Георгію Логвинському у заволодінні 54 млн грн держбюджету. До цього органи запідозрили ще шість осіб у цій справі.

Слідство встановило, що підозрювані впродовж 2013-2016 рр. організували схему з використанням механізму звернення до Європейського суду з прав людини: ввели в оману європейську інституцію не поінформувавши її про всі обставин спірних правовідносин.

Як вважає слідство, для супроводу справи в ЄСПЛ екснардеп домовився з керівництвом Міністерства юстиції України, за сприяння якого урядовий уповноважений у справах ЄСПЛ підготував декларацію про дружнє врегулювання спору, на підставі якої зобов'язався сплатити на користь підконтрольного нардепу «Золотого мандарину ойл» 54,179 млн грн із державного бюджету України за зобов'язаннями, які виникли між двома приватними юридичними особами. У лютому 2016 року Мін'юст перерахувало вказану суму коштів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: