Польща готова до розміщення ядерної зброї на своїй території – Дуда

Читать на русском
Польща готова розмістити ядерну зброю на своїй території, якщо союзники по НАТО вирішать, що це потрібно для зміцнення безпеки східного флангу.
REPORTER

Влада Польщі готова до розміщення американської ядерної зброї на території країни.

Про це в інтерв'ю Fakt сказав президент Анджей Дуда.

Зеленський не вірить у серйозність ядерних погроз путіна на адресу інших країнЗеленський не вірить у можливість використання росією ядерної зброї проти інших країн, але вірить у можливість сухопутної операції.

Він розповів, що розміщення ядерної зброї вже «деякий час» є темою польсько-американських переговорів. Дуда констатував, що росія дедалі більше мілітаризує Калінінградську область, а також нещодавно перебазувала свою ядерну зброю до Білорусі.

«Якщо наші союзники вирішать розмістити ядерну зброю в рамках спільного використання ядерної зброї також і на нашій території для зміцнення безпеки східного флангу НАТО, ми готові до цього. Ми є союзником у Північноатлантичному альянсі і ми також маємо зобов'язання в цьому плані, тобто ми просто реалізуємо спільну політику», – заявив польський лідер.

Нагадаємо, що у червні минулого року тодішній прем'єр Матеуш Моравецький заявив про намір Польщі приєднатися до програми ядерного обміну серед країн НАТО.

На початку року ЗМІ писали, що США планують знову розмістити свою ядерну зброю на території Великої Британії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: