США не забороняли завдавати ударів по російських НПЗ – посол

Читать на русском
Україна не отримувала жодних офіційних повідомлень від США із проханням припинити удари по російським НПЗ.
Фото: VOA

Україна не отримувала жодних офіційних повідомлень від Сполучених Штатів із проханням припинити удари по російських нафтопереробних заводах.

Про це заявила посол України у Вашингтоні Оксана Маркарова в інтерв'ю Європейській правді.

Удар по «країні-бензоколонці»: які російські НПЗ та нафтобази атакували безпілотникиГеографія ударів безпілотниками по російських НПЗ та нафтобазах у 2024 році – на інфографіці.

«Не було офіційно заяв США про те, що ми не можемо це робити», - сказала дипломатка.

Разом з тим Маркарова повідомила, що Штати виступили проти того, щоб удари по об'єктах на території росії завдавалися американською зброєю.

«Як посол, кажу вам, що жодного разу через мене не було передано ніяких обмежень щодо того, що ми робимо безпосередньо власною зброєю», – додала вона.

Нагадаємо, нещодавно глава Пентагону Ллойд Остін закликав Україну припинити атакувати російські нафтопереробні заводи через підвищення світових цін на нафту.

Міжнародне енергетичне агентство погодилося з позицією США та заявило, що удари по російських НПЗ можуть підірвати світові ринки нафтопродуктів.

При цьому президент України Володимир Зеленський наголосив, що союзники мають підтримати удари по об'єктах нафтової інфраструктури країни-агресора. А ПАРЄ нещодавно назвала російські НПЗ законною ціллю для ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: