Зеленський розповів, про що говоритимуть союзники на завтрашньому засіданні «Рамштайну»

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський розповів про підготовку до нового засідання у форматі Рамштайну, яке відбудеться на 26 квітня.
Фото: Офіс президента України

Президент Володимир Зеленський розповів про підготовку до нового засідання у форматі «Рамштайн», яке відбудеться 26 квітня.

Заява глави держави пролунала під час вечірнього звернення до нації.

Формат «Рамштайн» планують передати під контроль НАТО – PoliticoПід час зустрічі міністрів закордонних справ НАТО у Брюсселі 3-4 квітня обговорюватиметься поступовий перехід формату «Рамштайн» під контроль НАТО.

За його словами, під час зустрічі Україна та союзники мають намір обговорити питання подолання труднощів, накопичених за півроку очікування військової допомоги з боку США.

«Політично ми вже спрацювали заради підтримки. Тепер треба, щоб спрацювали і по наповненню пакетів потрібною зброєю, і по логістиці», – наголосив президент.

Зеленський також подякував державам, які за цей час ухвалили свої нові рішення на допомогу Україні.

Нагадаємо, попереднє засідання у форматі «Рамштайн» відбулося 19 квітня. Тоді Німеччина анонсувала новий пакет військової допомоги Україні на 500 млн євро.

Раніше глава Пентагону Ллойд Остін заявив, що в майбутньому на засідання Контактної групи з питань оборони України чекає трансформація.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: