У рф пригрозили суворими відповідями на конфіскацію російських коштів закордоном

Читать на русском
Офіційні представники російської федерації пригрозили суворими відповідями у разі конфіскації російських активів на заході.
Слово і діло

Офіційні представники російської федерації пригрозили суворими відповідями у разі конфіскації російських активів на заході.

Про це пише Reuters.

Російські активи: скільки коштів та в яких країнах замороженоНа Заході після початку повномасштабної війни були заблоковані сотні мільярдів російських активів. У яких країнах та скільки – на інфографіці.

Зокрема, речник Кремля Дмитро Пєсков заявив, що в росії все ще є багато західних грошей, які можуть стати мішенню для контрзаходів Москви. Він наголосив, що перспективи для судового оскарження конфіскації російських активів будуть широко відкриті.

«Росія скористається цим і буде нескінченно захищати свої інтереси», – зазначив Пєсков.

Тим часом речниця Міністерства закордонних справ рф Марія Захарова також пригрозила «знаними наслідками» на можливу конфіскацію.

«Російські активи повинні залишатися недоторканними, тому що в іншому випадку буде жорстка відповідь на західне злодійство. Багато хто на Заході це вже зрозумів. На жаль, не всі», – додала чиновниця.

Нагадаємо, у суботу, 20 квітня, Палата представників США ухвалила законопроєкт про використання заморожених активів росії для допомоги Україні.

21 березня лідери Європейського Союзу погодилися конфіскувати значну частину надприбутків, отриманих від заморожених російських активів, та передати їх Україні.

Як відомо, виторг від заморожених російських активів становить близько 3 млрд євро щорічно. При цьому до 2027 року, за оцінками європейських чиновників, загальний прибуток від заморожених активів може становити 20 млрд доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: