ВАКС визнав винуватими екскерівників Запорізького заводу

Читать на русском
Антикорупційний суд завершив розгляду судової справи за обвинуваченням трьох осіб у зловживаннях їхнім становищем.
фото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд визнав винуватими колишнього директора ПрАТ «Запорізький електровозоремонтний завод» Геннадія Політикіна, його ексзаступника Леоніда Єрмакова та організатора Олександра Феніна у зловживаннях. Їм призначили реальне покарання у колонії.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

В органі не називають прізвищ обвинувачених, проте, за інформацією «Слово і діло», йдеться саме про них.

«29 квітня 2024 року колегія суддів ВАКС оголосила вирок, яким колишнього керівника ПрАТ «Запорізький електровозоремонтний завод» (далі – ПрАТ «ЗЕРЗ») та його заступника визнано винуватими у зловживанні службовим становищем, що завдало понад 780 тис грн збитків, тобто у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України», – інформує САП.

У прокуратурі додали, що організатору злочину Феніну призначили 5 років позбавлення волі із забороною обіймати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих чи адміністративно-господарських функцій, на строк три роки та зі штрафом у розмірі 17 тис. грн.

Політикіну та Єрмакову призначили по 4 роки позбавлення волі із забороною обіймати посади протягом 3 років та 17 тис. грн штрафу.

Вирок суду може бути оскаржений протягом тридцяти днів з дня його проголошення шляхом подачі апеляційної скарги до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду.

За версією обвинувачення, наприкінці 2014 року керівник ПрАТ «ЗЕРЗ» та його заступник, діючи у змові із організатором цього злочину, у протиправний спосіб забезпечили перемогу пов'язаного з останнім приватного товариства у державній закупівлі 30 коліс для електровозів за визначеною ним загальною ціною 2,45 млн грн. Водночас встановлено, що ринкова вартість цих коліс становила лише 1,01 млн грн, а надміру сплачені ПрАТ «ЗЕРЗ» на виконання договору кошти є збитками, заподіяними цьому підприємству державної форми власності.

Нагадаємо, ВАКС заочно засудив до 15 років колонії колишнього нардепа Олександра Онищенка. Також антикорупційний суд засудив ексдиректора Чернівецького перинатального центру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: