Російська армія завдала по Сумській області понад 280 ударів за добу

Читать на русском
Росіяни здійснили 58 обстріл прикордонних територій та населених пунктів Сумської області, внаслідок чого зафіксовано 286 вибухів.
Ілюстративне фотоУкрінформ

Російські окупаційні війська за минулу добу, 30 квітня, обстріляли Сумську область 58 разів. Зафіксовано 286 вибухів.

Про це повідомляє пресслужба Сумської ОВА у Facebook.

«Обстрілів зазнали Миколаївська, Хотінська, Юнаківська, Білопільська, Краснопільська, Великописарівська, Новослобідська, Есманьська, Шалигинська, Середино-Будська, Зноб-Новгородська громади», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, найбільше вибухів зафіксовано в Білопільській громаді. По ній ворог бив з АГС (30 вибухів), мінометів (23 вибухів), ствольної артилерії (вісім вибухів), РСЗВ (три вибухи), а також скинув з БпЛА боєприпаси ВОГ (п’ять вибухів).

Зі ствольної артилерії росіяни обстріляли Середино-Будську, Зноб-Новгородську та Есманьську громади (36, дев’ять та три вибухи відповідно).

При цьому, на територію Миколаївської та Новослобідської громад ворог скинув по три міни.

У Великописарівській громаді зафіксовано скидання з БпЛА боєприпасів ВОГ (два вибухи), артобстріли (48 вибухів). А по Шалигинській росіяни вдарили зі ствольної артилерії (20 вибухів), мінометів (11 вибухів) та РСЗВ «Град» (15 вибухів).

Краснопільську громаду війська країни-агресора обстріляли з мінометів (шість вибухів), а також атакували FPV-дронами (три вибухи) та скидали з БпЛА боєприпаси ВОГ (вісім вибухів).

Також Хотінська та Юнаківська громади зазнали обстрілів з мінометів (по 13 вибухів у кожній), з гелікоптера ракетами НАР (вісім вибухів), артобстрілів (12 вибухів) та скидання з БпЛА боєприпасів ВОГ (чотири вибухи).

Нагадаємо, війська країни-агресора атакували Одесу балістичними ракетами, внаслідок удару загинули троє людей.

Окрім цього, на Донеччині внаслідок ворожих атак загинули двоє людей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: