ВАКС визначив заставу чернівецькому бізнесмену у митній справі

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав прохання детектива НАБУ про застосування запобіжного заходу до буковинського бізнесмена.
фото: tva.ua

Вищий антикорупційний суд застосував запобіжний захід до бізнесмена Юрія Кушніра у вигляді застави розміром 83,26 млн грн з покладанням обов'язків. НАБУ і САП підозрюють його в організації зловживань та підкупу на Чернівецькій митниці.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

В органі на називають прізвище підозрюваного, проте, за інформацією «Слово і діло», йдеться саме про Кушніра.

«2 травня 2024 року слідчий суддя ВАКС підтримав позицію прокурора САП та застосував до співорганізатора злочинної організації – організатора однієї зі злочинних груп, яка діяла на Чернівецькій митниці, запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 83 260 916 грн», – інформує САП.

На Кушніра поклали наступні обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися за межі Чернівецької області без дозволу; повідомляти про зміну місця свого проживання та місця роботи; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними у справі та свідками, а також здати на зберігання закордонні паспорти. Строк дії обов'язків – до 2 липня.

Раніше Вищий антикорупційний суд застосував запобіжні заходи до двох підозрюваних у цій справі, зокрема, до колишнього начальника Чернівецької митниці Миколи Салагора.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру 11 особам у створенні злочинної організації на Чернівецькій митниці. За версією слідства, підозрювані організували незаконне ввезення через митний пост «Вадул-Сірет» товарів з Туреччини (одяг, взуття, аксесуари), оформлюючи транспорт з ними як порожній або маскуючи їх іншими товарами зі значно меншою митною вартістю.

За останньою схемою, службові особи митного поста на підставі підроблених документів забезпечували позачерговий пропуск вантажівок без проведення митного огляду. Надалі транспорт їхав до складів підприємців, де високоліквідні товари вивантажували та реалізовували, а завантажені замість них товари прикриття доставляли на митний пост «Чернівці» для завершення оформлення та сплати занижених платежів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: