«Буде багато суперечок»: президент Латвії прогнозує складні переговори щодо вступу України до ЄС

Читать на русском
Процес переговорів щодо вступу України до ЄС буде надзвичайно складним, проте почати його можна буде вже у червні, вважає президент Латвії.
Фото: ERR

Процес переговорів щодо вступу України та Молдови до Європейського Союзу буде надзвичайно складним. Однак почати його «цілком реально» вже в червні.

Таку думку висловив президент Латвії Едгарс Рінкевич, його слова наводить TV3.lv.

Членство в Євросоюзі: скільки часу проходило між початком переговорів та вступом країнСкільки часу минало між початком переговорів та вступом країн до ЄС – на інфографіці. Найшвидше членами стали Австрія, Фінляндія та Швеція.

Політик вважає, що вступ України до ЄС може призвести до суттєвих змін в економіці блоку, зокрема у сільському господарстві.

Крім того, процес переговорів може бути ускладнений питаннями у сферах охорони навколишнього середовища та реформування держапарату.

«Членство в ЄС також означає досить багато відповідальності, і в країні, яка зараз перебуває у стані війни, здійснювати процеси реформ чи процеси трансформації не так просто. Тому я думаю, що ми маємо в червні дати Україні та Молдові позитивний сигнал про те, що ми розпочинаємо переговори. Так, нам треба почати говорити про конкретні речі, але ми маємо розраховувати на те, що цей процес буде непростим, тому що буде багато суперечок», – сказав Рінкевичс.

Нагадаємо, нещодавно посол Євросоюзу в Україні Катаріна Матернова заявила, що старт переговорів щодо вступу до ЄС очікується у другій половині червня.

Раніше «Слово і діло», ґрунтуючись на існуючих правилах ЄС, розбиралося, яке фінансування та кількість місць у Європарламенті може отримати Україна у разі вступу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: