Україна та Євросоюз проведуть спільний Форум оборонної промисловості: коли відбудеться

Читать на русском
Україна та Європейський Союз проведуть у Брюсселі перший спільний Форум оборонної промисловості. Захід заплановано на 6 травня.
Фото: European Parliament

Україна та Європейський Союз проведуть у Брюсселі перший спільний Форум оборонної промисловості.

Про це повідомила пресслужба Єврокомісії.

Досягнення українського ОПК під час повномасштабної війниЯк розвивається оборонно-промисловий комплекс України під час повномасштабної війни – на інфографіці.

Захід розпочнеться вранці 6 травня з конференції високого рівня, а у другій половині дня відбудеться зустріч для ділових контактів.

Очікується, що у форумі візьмуть участь понад 350 представників інститутів ЄС, урядів, європейської та української оборонної промисловості та ключових країн-партнерів. Делегацію України очолить міністр стратегічних галузей Олександр Камишін.

«Метою Форуму є зміцнення співпраці між європейською та українською оборонною промисловістю та допомога Україні в отриманні можливостей у пріоритетних галузях, яких Україна потребує найбільше – протиповітряна оборона, боєприпаси, ракети та безпілотники», – зазначено у заяві.

Нагадаємо, нещодавно повідомлялося, що Данія першою у світі закупить зброю для ЗСУ у українських виробників.

Раніше президент Володимир Зеленський розповів, що в Україні працюють 500 підприємств оборонно-промислового комплексу, які виготовляють озброєння для української армії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: