Російські війська увійшли на базу американських військових у Нігері – Reuters

Читать на русском
США втрачають свій вплив та зв'язки з країнами Африки чим може скористатися росія. Так, росіяни зайшли на базу американських військових у Нігері.
Фото: AFP

Російські військовослужбовці увійшли на авіабазу в Нігері, де дислокуються американські війська.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на анонімного високопоставленого представника американського оборонного відомства.

Зазначається, що це сталось після рішення військових, які керують західноафриканською державою, вигнати майже 1000 американських військовослужбовців з країни, яка до перевороту минулого року була ключовим партнером Вашингтона в боротьбі з повстанцями.

Високопоставлений чиновник на умовах анонімності сказав, що російські сили не перетиналися з американськими військами на авіабазі 101, яка розташована поруч з міжнародним аеропортом Діорі Хамані в Ніамеї, столиці Нігеру.

«Цей крок російських військових ставить американські та російські війська в безпосередній близькості в той час, коли військове і дипломатичне суперництво між країнами стає все більш запеклим через конфлікт в Україні», – йдеться у матеріалі.

За словами співрозмовника видання, «ситуація не дуже хороша, але в короткостроковій перспективі керована».

Як відомо, США та їхні союзники були змушені вивести війська з низки африканських країн після переворотів, у результаті яких до влади прийшли групи, котрі воліють дистанціюватися від західних урядів. Окрім майбутнього відходу з Нігеру, американські війська також днями залишили Чад, тоді як французькі сили були вигнані з Малі та Буркіна-Фасо.

Нагадаємо, військовий переворот у Нігері стався 26 липня 2023 року. Законно обраний президент країни Мохамед Базум відтоді залишається під вартою.

У грудні хунта Нігеру оголосила про розривання військового партнерства з Європейським Союзом.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: