Залужного звільнено з військової служби

Читать на русском
Валерія Залужного звільнено з військової служби за станом здоров'я, йдеться в указі Зеленського.
Фото: Офіс президента України

Президент Володимир Зеленський звільнив із військової служби колишнього головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного.

Указ №309/2024 було підписано 8 травня.

Хто і як довго обіймав посаду посла України у БританіїНа інфографіці – хто і як довго обіймав посаду посла України у Британії. Раніше стало відомо, що на цю посаду готують призначення Валерія Залужного.

«Звільнити генерала Залужного Валерія Федоровича з військової служби у відставку за станом здоровʼя з правом носіння військової форми одягу», – йдеться в указі, опублікованому на сайті президента.

Нагадаємо, 8 лютого Зеленський звільнив Залужного з посади головнокомандувача ЗСУ та призначив на його місце Олександра Сирського. Перед звільненням президент запропонував Залужному залишитись у команді. Пізніше він назвав причину звільнення генерала та іншого військового керівництва.

«Слово і діло» писало, як часто за десять років війни з росією змінювалися головкоми ЗСУ і скільки днів на посаді вони пробули.

7 березня у Міністерстві закордонних справ повідомили, що Зеленський погодив кандидатуру Залужного на посаду посла у Великій Британії. За словами президента, сам генерал бачив себе на дипломатичному напрямку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: