В «Укренерго» назвали умову, за якої українцям можуть повернути графіки відключень світла

Читать на русском
Відключень світла лише для промисловості, які вводять уже кілька днів поспіль, може не вистачити для балансу в енергосистемі.
dtek-dnem.com.ua

В Україні можуть знову запровадити графіки погодинних відключень світла за умови значного дефіциту електроенергії через атаки рф на енергетику.

Про це голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький повідомляє на брифінгу.

Три масовані атаки росії: які об'єкти електрогенерації потрапили під ударНа інфографіці – які об'єкти електрогенерації в Україні було пошкоджено або знищено в ході трьох масованих атак росії.

«Якщо дефіцит в енергосистемі збільшиться і стане безперервним протягом доби, то в такій ситуації застосовується інший графік - графік погодинних відключень. Це коли «Укренерго» доводить до кожної області ліміт споживання та обленерго розподіляють його по кожному споживачу», - розповів Кудрицький.

Згідно з його словами, відключень світла лише для промисловості, які вводять уже кілька днів поспіль, може не вистачити для балансу в енергосистемі.

При цьому Кудрицький уточнив, що вночі електропостачання промисловості обмежують, оскільки не відбувається імпорт електроенергії в Україну. Як зазначається, цілодобово отримувати аварійну допомогу від країн-сусідів неможливо.

Нагадаємо, у ніч на 8 травня росіяни атакували об'єкти генерації та передачі електроенергії у шести областях України. У ДТЕК заявили, що були атаковані три їх теплоелектростанції.

А сьогодні стало відомо, що через російський удар 8 травня Україні довелося вивести з експлуатації дві гідроелектростанції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: