Україна вивела з експлуатації дві ГЕС

Читать на русском
Внаслідок російських атак та пошкоджень довелося вивести з експлуатації дві українські ГЕС.
t.me/ukrhydroenergo

Після масштабної російської атаки на енергоінфраструктуру 8 травня Україна вивела з експлуатації дві гідроелектростанції.

Про це повідомила пресслужба Укргідроенерго.

На ДніпроГЕС досі розбирають завали, про відновлення генерації поки не йдеться – голова ОВАГлава Запорізької ОВА Іван Федоров розповів про поточну ситуацію на Дніпровській ГЕС, яка у березні була атакована окупантами.

«Дві ГЕС виведено з експлуатації. 8 травня, під час ранкових обстрілів критичної інфраструктури, значних уражень було завдано і обʼєктам гідроенергетики», - сказано в повідомленні.

Про які саме ГЕС йдеться – не повідомляється.

У компанії додали, що наразі вся гідрогенерація отримала нищівні пошкодження. Знищене обладнання потребує чималих зусиль для ремонту, відновлення та значних фінансових коштів.

В Укргідроенерго констатували, що росіяни продовжують масовано атакувати та знищувати енергетичну інфраструктуру України, завдаючи руйнівних цілеспрямованих ударів.

Нагадаємо, у ніч на 8 травня росіяни атакували об'єкти генерації та передачі електроенергії у шести областях України. У ДТЕК заявили, що були атаковані три їхні теплоелектростанції.

У березні цілями ворога стали Канівська та Дністровська ГЕС. У квітні росіяни вдарили ракетами по ДніпроГЕС.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: