Дефіцит в енергосистемі значний: Укренерго зробило попередження

Читать на русском
В Україні дефіцит електрики значний протягом майже всієї доби, українців просять увечері економити енергію.
фото Укренерго

В енергосистемі України знову виник значний дефіцит енергії через масштабні пошкодження електростанцій. Ввечері знову будуть обмеження споживання світла для бізнесу, але можливі і аварійні відключення.

Про це повідомила пресслужба Укренерго у четвер, 9 травня.

Стало відомо, яких збитків завдали енергетиці останні масовані ворожі атакиОстанні масовані ворожі атаки військ рф завдали енергетиці збитків на понад 1 мільярд доларів. Ситуація в енергосистемі наразі досить складна.

Повідомляється, що сьогодні ввечері з 18:00 до 24:00 діятимуть графіки обмеження потужності для промислових споживачів. Але якщо споживання продовжить зростати, то можливе застосування аварійних відключень, що стосуватиметься і побутових споживачів.

Щоб уникнути відключень побутових споживачів, диспетчерський центр Укренерго вживає всіх можливих заходів щодо подолання дефіциту: імпорт та аварійну допомогу з країн Європи, обмеження споживання промислових споживачів, доали у пресслужбі.

Українців закликали зменшити споживання енергії, особливо з 18:00 до 00:00.

Погодинні графіки відключень світла продовжують діяти в Харкові та області.

Нагадаємо, у ніч на 8 травня росіяни атакували об'єкти генерації та передачі електроенергії у шести областях України. У ДТЕК заявили, що були атаковані три їхні теплоелектростанції.

Укренерго заявило про можливі відключення світла ввечері по всій країні, але пізніше уточнили, що обмеження поки що запровадять для бізнесу та промисловості.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: