Україна збиває набагато менше російських ракет, ніж на початку війни – WSJ

Читать на русском

Росія за останні півроку випустила по Україні приблизно на 45 відсотків більше дронів і ракет, ніж за попередній період. Рівень перехоплення ракет знизився до 46 відсотків.
Фото: РБК-Україна

На тлі того, що росія збільшує кількість безпілотних та ракетних атак, а також запускає більше балістичних ракет, ефективність української протиповітряної оборони знижується.

Про це пише Wall Street Journal.

Аналіз щоденних даних Повітряних сил ЗСУ, проведений виданням, показав, що протягом останніх шести місяців Україна перехопила близько 46% російських ракет порівняно з 73% за попередній шестимісячний період. У квітні рівень перехоплення ракет упав до 30%.

При цьому рівень перехоплення «шахедів» за останні півроку впав лише на 1 процентний пункт до 82%.

За останні півроку росія випустила по Україні приблизно на 45% більше дронів і ракет, ніж за попередній шестимісячний період. За словами представника ЗСУ, відбиття більшої кількості атак призводить до виснаження запасів боєприпасів для систем ППО.

За даними ЗСУ, за шість місяців росія випустила майже вдвічі більше «шахедів» – 2 628 – порівняно з попереднім періодом: аналітики зазначають, що дрони частково використовуються для перевірки засобів протиповітряної оборони перед запуском ракет.

У середньому за останні півроку росія щомісячно випускала по Україні 608,5 боєприпасів різних видів, порівняно з 423,8 за попередні півроку.

Також було випущено 114 балістичних та 46 гіперзвукових ракет «Кинджал» та «Циркон» порівняно з 33 та 27 відповідно за попередні шість місяців.

Україна змогла збити лише 10% балістичних ракет, випущених росією.

Нагадаємо, росія в березні застосувала проти України понад 400 ракет різних типів, понад 600 «шахедів» та понад 3 тисячі керованих авіабомб. У квітні було запущено 300 ракет, майже 300 «шахедів» та більше 3,2 тисяч КАБів.

Раніше в ГУР розповіли, скільки «Цирконів», «Калібрів» та інших ракет є на озброєнні у росіян.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: