Кличко виконав обіцянку Попова - Андріївський узвіз став пішохідним

Читать на русском

Віднині рух на Андріївському узвозі повністю перекриватимуть на вихідні та святкові дні.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив мер Києва Віталій Кличко, пише «Слово і Діло».

"Друзі, з цих вихідних перекрито рух на Андріївському узвозі. Поки що тільки на вихідні та святкові дні", - сказав мер столиці.

Таким чином, Віталію Кличку вдалося частково виконати обіцянку колишнього Голови Київської міської державної адміністрації Олександра Попова, який ще в 2012 році обіцяв встановити турнікети на Андріївському узвозі для забезпечення пішохідного режиму. Планувалося, що конструкція запобігатиме заїзду машин.

Однак, в липні 2012 року пішохідний режим Андріївського узвозу не було забезпечено, оскільки жодної конструкції, яка б обмежувала заїзд авто, встановлено не було. Натомість ДАІ встановило знак "Рух заборонено", що дозволяв, згідно з Правилами дорожнього руху, заїзд тільки для транспортних засобів громадян, що проживають у цій зоні, та підприємств, які тут розташовані.

Крім того, Михайло Кучук, заступник голови КМДА, в травні 2013 року заявляв, що після введення в експлуатацію естакади на Поштовій площі буде обмежено автомобільний рух на Андріївському узвозі. Там будуть чергувати співробітники ДАІ. Після цього на Андріївському узвозі за рахунок інвестора почнуть встановлювати болларди (висувні стовпчики).

25 травня 2013 року прем'єр Микола Азаров і голова КМДА Олександр Попов таки відкрили автомобільний рух по естакаді з Володимирського узвозу на Набережно-Хрещатицьку вулицю на Поштовій площі. Голова Київської міської адміністрації Олександр Попов навіть підписав розпорядження про обмеження руху транспорту на Андріївському узвозі. Згідно з документом, на Андріївському заборонений наскрізний проїзд транспортних засобів. Але попри заборону трафік на Андріївському узвозі так і не зменшився і проїзд не було заборонено. 

Нагадаємо, Віталій Кличко у своїй програмі "Обличчям до киян", на виборах до Київради в 2008 році, обіцяв ініціювати питання щодо створення державного історико-культурного заповідника «Андріївський узвіз» та зберегти унікальну атмосферу художніх галерей, виставок під відкритим небом, театрів і музеїв.  

Загалом проектом «Слово і Діло» зафіксовано 144 обіцянки Кличка. Скільки обіцянок Кличку виконати вдалося, а скільки ні, можна дізнатися на нашому сайті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: