Україна може використовувати зброю з Італії лише в межах своєї території – глава МЗС

Читать на русском
Італійська зброя, поставлена ЗСУ, не може використовуватися поза українською територією. Про це заявив глава МЗС Таяні.
Фото: blogsicilia.it

Італійська зброя, поставлена Збройним силам України, не може використовуватись поза українською територією.

Про це заявив міністр закордонних справ Антоніо Таяні, його цитує ANSA.

Лише військові цілі: які об'єкти російського ОПК атакували дрониЯкі підприємства російського оборонно-промислового комплексу атакували дрони під час війни – на інфографіці.

«Вся військова техніка, яку ми відправляємо, призначена для використання лише всередині України. Ми не даємо техніку, яку можна використовувати поза межами України», – сказав політик.

Таяні також прокоментував заяву президента Франції Еммануеля Макрона про те, що його країна не відкидає відправлення військ НАТО до України.

«Я не думаю, що Макрон хоче розпочати війну з росією, спитайте його, що він хоче робити. Рішення НАТО приймаються НАТО, і ми є частиною НАТО. Ми не воюємо з росією та проти відправлення військ», – резюмував міністр.

Нагадаємо, нещодавно міністр закордонних справ Латвії Байба Браже заявила, що деякі країни-партнери України зняли обмеження на удари ЗСУ по території рф західною зброєю.

Раніше ПАРЄ ухвалила резолюцію, згідно з якою російські нафтопереробні заводи мають вважатися законними військовими цілями.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: