Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Гройсман заявив, що в Україні буде нова програма щодо облаштування КПП на державному кордоні

22 лютого 2018 року прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, в Україні буде нова програма щодо облаштування КПП на державному кордоні.
Не виконано
Сказано 22 лютого 2018 р.

Джерело

  • https://twitter.com/VGroysman/status/966684449298702337
  • Лист МВС від 6 листопада 2018 року
  • Лист Мінінфраструктури від 8 липня 2019 року

Результат

Відповідно до листа МВС від 6 листопада 2018 року, у поточному році було розроблено проект будівництва контрольних пунктів в'їзду–виїзду та сервісних зон на лінії розмежування із окупованим Кримом в районі селищ Каланчак та Чонгар. Будівництво передбачає: безпосередньо пункти пропуску, що включають у себе прикордонну, поліцейську, міграційну та митну функції; сервісну зону, яка буде будуватися за рахунок інвестиційних коштів. Також у проекті передбачені зони паркування авто, штрафмайданчики та автовокзал із ліцензійними перевізниками.

Відповідно до листа Мінінфраструктури від 8 липня 2019 року, за період з лютого 2018 року по липень 2019 року Міністерством інфраструктури не здійснювалась розробка програмних документів щодо облаштування пунктів пропуску на державному кордоні України.

Враховуючи те, що нову програму щодо облаштування КПП на кордоні не створено, тому обіцянці незадовго до позачергових виборів ВРУ і відставки уряду присвоєно статус «не виконано».