Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Голова партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина"
  • Голова депутатської фракції "Батьківщина"
  • Член Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів

Тимошенко пообіцяла провести всенародний референдум щодо продажу землі, як тільки закінчаться карантинні обмеження, та не пізніше як за рік після набрання сили закону про ринок землі

15 квітня 2020 року народний депутат України Юлія Тимошенко пообіцяла провести всенародний референдум щодо продажу землі, як тільки закінчаться карантинні обмеження, та не пізніше як за рік після набрання сили закону про ринок землі. "Як тільки закінчиться карантин, ми розпочинаємо референдум за народною ініціативою, щодо денонсації цього закону, по суті його скасування. І референдум який ми будемо проводити, він буде проводитись за конституцією України. Враховуючи, що закон про продаж землі вступає в силу тільки в наступному році, у нас буде час організувати і провести всенародний референдум і зупинити дію того закону",- запевнила Тимошенко (відео 8:16).
Не виконано
Сказано 15 квітня 2020 р.

Джерело

  • https://youtu.be/IzzupkpDhlU?t=495
  • https://ba.org.ua/yuliya-timoshenko-mi-ne-dozvolimo-vladi-zablokuvati-zemelnij-referendum/
  • https://www.youtube.com/watch?v=6Kca6k4IOPQ

Результат

Станом на 17 травня 2021 року референдум так і не було проведено. Тимошенко анонсувала збори ініціативної групи на 22 травня 2021 року, на цих зборах мають обговорити організаційні питання проведення референдуму.

11 червня 2021 року Тимошенко повідомила, що ЦВК проголосувало проти земельного референдуму, який ініціювала Тимошенко з командою. Також нардеп запевнила, що "Батьківщина" оскаржуватиме це рішення ЦВК в судах.

Оскільки спроба провести референдум в обіцяні терміни провалена, обіцянка отримує статус "не виконано".