Прем'єр пояснив, чому дорожчають продукти

Читать на русском
Ціни на імпортні товари та сезонні коливання цін є основними факторами подорожчання продуктів харчування в Україні.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман пояснив підвищення цін на продукти зростанням обсягів українського експорту.

Про це він заявив у інтерв'ю «5 каналу», передає «Слово і Діло».

Як зростав у ціні продуктовий кошик українцяІз 2013 року вартість стандартного продуктового кошика в Україні зросла у 2,5 рази, але відносно середньої зарплати майже не змінилась.

«Чому ціни піднялися? Тому що ми стали країною-експортером, почали наше продовольство продавати за кордон за валюту», – сказав Гройсман.

Глава уряду також зазначив, що фрукти та овочі дорожчають через недостатній врожай, а зростання цін на м'ясо пов'язав з африканською чумою свиней, у результаті якої скоротилося поголів'я тварин.

«Наше завдання у 2018 році – створити механізми нагромадження м'яса в країні, ми можемо це зробити», – додав прем'єр-міністр.

За прогнозом Гройсмана, в 2018 році ситуація покращиться.

Нагадаємо, раніше економіст Олександр Савченко розповів «Слову і Ділу» про причини зростання цін на продукти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: