Скандал у США: як Україні уникнути помилок і чи чекати допомоги Конгресу

Читать на русском
Олег Ліснийполітолог

Президенту України Володимиру Зеленському не варто повторювати помилок українського політикуму минулих виборів. У війні між демократами і республіканцями українській владі краще не втручатися.

Таку думку в коментарі «Слово і Діло» озвучив політолог Олег Лісний.

За його словами, якщо Україна стане на чийсь бік, до нас не буде довіри.

Експерт нагадав ситуацію, коли під час американських виборів частина українського політикуму відкрито підтримувала демократів.

«У підсумку програли і демократи, і Україна. Краще вчитися на чужих помилках», – зазначив Лісний.

«Жодна країна за жодних умов не визнає, що втручалася у вибори іншої країни. Наша ситуація вже складна у зв'язку з публікацією стенограми. Тому не варто ставати на чийсь бік. Правильна позиція – спостерігати за вибором американського народу», – підкреслив політолог.

6 питань про (не)реальний імпічмент реальному ТрампуНевже одна телефонна розмова варта імпічменту президента наймогутнішої країни світу? Шість питань про імпічмент Дональда Трампа.

Експерт висловив надію, що після скандалу з Трампом і Зеленським Конгрес продовжить допомагати Україні, оскільки в таборі Трампа «яструбів» ще вистачає.

«Підтримка буде, але отримати допомогу буде складніше. Про збільшення допомоги також говорити не доводиться. У кращому випадку все залишиться як є, а в гіршому – рішення щодо України ухвалюватимуть дуже повільно. Відлуння імпічменту залишається», – резюмував Олег Лісний.

Нагадаємо, на першій зустрічі президента України Зеленського з президентом США Трампом 25 вересня на полях Генасамблеї ООН Зеленський запевнив, що не давав жодних вказівок щодо розслідування або нерозслідування справи Байдена.

Водночас український лідер додав, що телефонна розмова була гарною і ніхто не чинив тиску.

Детальніше про ситуацію в США читайте в авторському матеріалі «6 питань про (не)реальний імпічмент реальному Трампу»

Раніше «Слово і Діло» подивилося, що в соціальних мережах думають про скандал і можливий імпічмент Трампу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: