В Україні відпускні ціни виробників круп збільшилися на 13-31% за останній рік.
Про це йдеться на сайті Мінагрополітики.
Повідомляється, що станом на вересень місяць 2021 року відпускні ціни виробників на кукурудзяну крупу в середньому по Україні становили 12,91 грн/кг (на 24% вище, ніж у вересні 2020 року); на гречану крупу – 35,63 грн/кг (на 14% вище); на пшоняну крупу – 14,10 грн/кг (на 13% вище); на горохову крупу – 14,33 грн/кг (на 20% вище); на ячмінну крупу – 11,20 грн/кг (на 31% вище).
При цьому, яловичину станом на 3 вересня 2021 року в середньому по Україні виробники продавали по 108,15 грн/кг (на 13% дорожче, ніж на 3 вересня 2020 року); свинину – по 89,61 грн/кг (на 5% дорожче); м’ясо птиці – по 58,81 грн (на 29% дорожче).
Нагадаємо, що Державна служба статистика погіршила оцінку ВВП України у першому кварталі.
Раніше ми повідомляли, що в Україні з початку року інфляція зросла більше, ніж на 10%.
Також нагадаємо, що «Слово і діло» проаналізувало, як змінювалися ціни на основні харчі в Україні в 2018-2021 роках.
Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps
ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM
найважливіше від «Слово і діло»