МОЗ затвердило список протипоказань до вакцинації: коли можна отримати довідку

Читать на русском
МОЗ затвердило перелік медичних протипоказань для вакцинації від коронавірусу. Довідки почнуть видавати на початку листопада.
facebook.com/radutskyy

МОЗ затвердило список медичних протипоказань та застережень для вакцинації від коронавірусу. Довідки почнуть видавати на початку листопада. Голова комітету ВР з питань здоров'я нації Михайло Радуцький назвав деякі із протипоказань.

Про це він написав у Facebook у четвер, 28 жовтня.

Вакцинація від COVID-19: кого і на скільки можуть оштрафувати за відмову щепитисяКого, за яких умов та на скільки можуть оштрафувати за відмову вакцинуватися від коронавірусу або за відсутність COVID-сертифіката.

За його словами, у документі зазначені такі типи протипоказань:

  • абсолютні протипоказання, якщо існує чітко певна можливість виникнення серйозної побічної реакції;
  • застереження (вакцинація з обережністю), коли остаточне рішення щодо щеплення приймається лікарем з урахуванням переваг над ризиками;
  • тимчасові протипоказання (у довідці вказується термін дії) чи протипоказання для вакцин лише конкретного типу (якщо є можливість щеплення іншим типом вакцини – довідка не надається).

Загалом визначено 16 причин для або відмови від вакцинації (постійної або тимчасової), або для її проведення із застереженням.

«Наприклад, діагноз тромбоз із тромбоцитопенією означає у певних випадках абсолютні постійні протипоказання до вакцин на векторній основі (АstraZeneca та деякі інші). Наслідком міокардиту та/або перикардиту є абсолютні протипоказання для мРНК вакцин (Pfizer/Moderna) із застереженням», - пояснив Радуцький.

При цьому повний список протипоказань він не опублікував. У той же час зазначив, що за оцінками МОЗ, реальні протипоказання до вакцинації від коронавірусу мають не більше ніж 1% населення.

Нагадаємо, в Україні на сьогодні вже зробили понад 16 млн. щеплень від COVID.

Раніше у МОЗ розповіли, як можна комбінувати вакцини.

Також повідомлялося, що нещеплених українців, для кого вакцинація є обов'язковою, почнуть відсторонювати від роботи з 8 листопада.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: