Три країни Центрально-Східної Європи все ще не вважають рф головним винуватцем війни – опитування

Читать на русском

Половина опитаних в Угорщині, Болгарії та Словаччині не вважають росію головним винуватцем війни в Україні, свідчать результати опитування інституту GLOBSEC.
Getty Images

Майже половина опитаних громадян в Угорщині, Болгарії та Словаччині, як і раніше, не покладають основну відповідальність на росію як на сторону, відповідальну за війну в Україні.

Про це свідчать результати опитування інституту GLOBSEC, який регулярно проводить порівняльні дослідження у дев'яти країнах Центральної та Східної Європи.

Згідно з останнім опитуванням, лише 51% словаків, 50% болгар та 48% угорців поклали відповідальність на росію за початок війни. На Захід, який нібито спровокував росію, відповідальність поклали 28% словаків, 26% болгар і 19% угорців.

Крім того, 18% опитаних в Угорщині, 16% у Словаччині та 12% у Болгарії вважають, що винна Україна, «яка утискала російськомовне населення».

У Польщі 87% опитаних вважають, що росія вторглася в Україну, у Чехії – 78%, у Литві – 74%, Естонії – 68%, у Румунії – 63%, у Латвії – 61%.

Нагадаємо, результати глобального опитування свідчать про те, що 82% громадян із 27 країн вважають, що війна в Україні становить великий ризик для світу загалом.

За даними опитування КМІС, після повномасштабного вторгнення рф лише 2% громадян ставляться до росії добре, 92% – погано.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: