У Корбана вилучили український паспорт під час в'їзду в Україну – ЗМІ

Читать на русском
Наразі Корбан перебуває на кордоні. Прикордонники заявили йому, що його українське громадянство припинене, проте не показали жодних підтверджуючих документів.
dp.informator.ua

У очільника територіальної оборони Дніпропетровської області Геннадія Корбана під час в'їзду в Україну прикордонники вилучили український паспорт.

Про це повідомляє видання Українська правда, з посиланням на адвоката Корбана Андрія Йосипова, а також речника Держприкордонслужби Андрія Демченка.

Зазначається, що наразі Корбан перебуває на кордоні. Прикордонники заявили йому, що його українське громадянство припинене, проте не показали жодних підтверджуючих документів.

Від співпраці до війни: як змінювалася риторика Зеленського щодо олігархівРиторика Володимира Зеленського щодо олігархів пройшла еволюцію: від примусу до співпраці – до намірів або повернути їхній бізнес у правове поле, або знищити.

Згідно зі словами адвоката, на кордон прибули представники інших силових відомств.

За інформацією видання Корбан приїхав з території Польщі на пропускний пункт «Смільниця». Речник Держприкордонслужби заявив, що «під час оформлення громадян на кордоні дії інспекторів прикордонної служби відбуваються виключно в межах норм чинного законодавства, що регламентує перетин державного кордону».

«Я не володію інформацією про перетин, або спроби перетину кордону третіми особами. Розголошення такої інформації заборонено законодавством», - зазначив речник Держприкордонслужби.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський може невдовзі підписати укази про позбавлення громадянства трьох впливових олігархів - Ігоря Коломойського, Геннадія Корбана та Вадима Рабіновича.

При цьому, указ Зеленського, який стосується можливого позбавлення громадянства українського олігарха, бізнесмена Ігоря Коломойського і ряду інших людей, можуть не опублікувати на офіційному сайті ОПУ. В РНБО повідомили причину.

Також нагадаємо, що у Кабміні розроблять законопроєкти щодо запровадження комплексного іспиту для отримання українського громадянства. Перевірятимуть не лише володіння українською мовою, а й історією України та основами Конституції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: