В Україні з'явиться Коледж Європи – президент

Читать на русском
В Україні буде створено Коледж Європи, вже підписано відповідний меморандум. Про це повідомив президент Володимир Зеленський.

В Україні буде створено Коледж Європи, вже підписано відповідний меморандум.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський на урочистому засіданні Верховної ради, присвяченому Дню державності, у Києві 28 липня.

Війна в Україні: що Зеленський обіцяв упродовж п'ятого місяця повномасштабної агресіїВолодимир Зеленський упродовж п'ятого місяця війни обіцяв відновити експорт зерна, виконати умови для євроінтеграції та деокупувати українські території.

«Для мене честь оголосити зараз ще про один дуже важливий крок. Європейський Союз має Коледж Європи в Брюгзі та в Натоліні. Це одні з найшанованіших установ післядипломної освіти, які готують фахівців для роботи в інституті ЄС та державах-членах. Ми створюємо в Україні наш Коледж Європи», – сказав президент.

За його словами, вже підписано відповідний меморандум між урядом України та Коледжем Європи у Натоліні (Польща).

«І на першому етапі в одному з українських вищих навчальних закладів запрацює факультет європейської інтеграції, а невдовзі на його основі – Коледж Європи у рамках Президентського університету», – розповів Зеленський.

За його словами, коледж стане не лише професійною основою для європейської політики України як члена ЄС, а й «нашим внеском у розвиток європейських інституцій».

Нагадаємо, сьогодні в Україні вперше відзначають День державності. Українців привітав президент Володимир Зеленський.

У своєму зверненні до Дня української державності він назвав Україну єдиною законною спадкоємицею Київської Русі та пообіцяв, що країна до останнього боротиметься проти окупантів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: