У Кривому Розі жителів деяких районів закликають евакуюватися: що відомо

Читать на русском
Як зазначив Вілкул, поточна ситуація контролюється, йде ліквідація аварії, залучені всі служби. Однак він назвав вулиці, яким загрожує підтоплення і закликав їх жителів евакуюватися.
фото: dw.com

Після російських ракетних ударів по гідротехнічній споруді (греблі) в Кривому Розі у середу, 14 вересня, в річці Інгулець значно піднявся рівень води. Жителів деяких вулиць закликають евакуюватися.

Про це голова військової адміністрації міста Олександр Вілкул повідомляє у Facebook.

Як зазначив Вілкул, поточна ситуація контролюється, йде ліквідація аварії, залучені всі служби.

При цьому, Вілкул назвав вулиці, яким загрожує підтоплення і закликав їх жителів евакуюватися.

Згідно зі списком, евакуації у Інгулецькому районі підлягають: вул. Штерна, Гжацька, Склевата, Південноківська, Григорівська, Земнукова. Місце збору для евакуації - перехрестя Бериславської та Матренівської вулиць.

У Зеленського назвали мету російських ударів по греблі в Кривому РозіАрестович зазначив, що такі атаки є ознакою наростання кризи у росіян на даній ділянці фронту.

А у Центрально-Міському районі: вул. Лепицького, Йорданська, Бажанова, Грабовського, Машинобудівників, Черняховського, Дунайська, Ходича, Маріупольська, Сташкова, Зарічна, Першотравнева, Староярмракова, Плеханова, Мамина-Сибіряка, Ентузіастів. Точки збору: площа Визволення (біля Сільпо); Святомиколаївська (Леніна), 27 (біля міськвиконкому); Староярмаркова, 35 (зупинка «Гараж»).

«Ви будете доставлені в школи і дитсадки. І поки йде ліквідація аварії, можна там побути. Візьміть з собою документи і цінні речі», - повідомляє Вілкул.

Водночас, як зазначає очільник Криворізької районної військової адміністрації Євген Ситниченко, наслідки ракетного удару по гідротехнічних спорудах у місті не несуть загрози затоплень територій та припинення водопостачання.

«Було влучання у підприємство критичної інфраструктури, яке забезпечує водою. Всіх заспокою: нікого не затопить, всі будуть з водою. Так, є часткові пошкодження. Наразі тут, на місці, працюють всі: влада району, влада міста, Вілкул Олександр Юрійович особисто займається ліквідацією. Всі комунальні служби, міськводоканал, ДСНС, поліція працюють як одна велика команда», – сказав він.

Нагадаємо, що російські окупанти ввечері 14 вересня вдарили ракетами по Кривому Рогу. Атака сталась під час масової повітряної тривоги.

Пізніше в ОПУ повідомили, що до Кривого Рогу прилетіли попередньо вісім російських крилатих ракет - метою окупантів були гідротехнічні споруди, ворог хотів створити режим НС у місті.

Зазначимо, після ракетного удару по Кривому Рогу вдень 14 вересня у місті виникли проблеми із водопостачанням. Місцева влада обіцяє оперативно їх усунути.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: