7 років колонії: Апеляція ВАКС розгляне скаргу на вирок ексдиректорці ДП

Читать на русском
Апеляційна інстанція відкрила провадження за скаргою на обвинувальний вирок колишній керівниці держпідприємства зі структури НААН.
Апеляційна палата Вищого антикорупційного судуфото: «Слово і діло»

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду розгляне скаргу на вирок колишній виконувачці обов'язків директора державного підприємства «Дослідне господарство «Червоний землероб» Любов Реві та її спільнику Максиму Замрикоту, яким призначили по 7 років позбавлення волі.

Таке рішення 4 листопада ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Відкрити апеляційне провадження за апеляційними скаргами прокурора та захисників на вирок Вищого антикорупційного суду від від 27 вересня 2022 року у кримінальному провадженні №52018000000001137 від 16.11.2018. Надіслати учасникам судового провадження копії ухвали про відкриття апеляційного провадження разом з копіями апеляційних скарг, інформацією про їх права та обов'язки. Встановити строк до 18 листопада 2022 року включно, протягом якого учасники судового провадження можуть подати заперечення на апеляційні скарги», – йдеться в рішенні.

Як відомо, ВАКС визнав винуватими колишню в.о. директора ДП «Червоний землероб» Любов Реву та її спільника Максима Замрикота. Їм призначили покаранням по 7 років позбавлення волі. У Реви конфіскували половину належного їй майна і заборонили протягом 3 років обіймати певні посади, а в Замрикота – теж конфіскували половину майна, проте не застосували додаткове покарання у виді заборони обіймати посади.

У ході досудового розслідування з'ясувалося, що у 2016 році колишня виконувачка обов'язків директора держпідприємства та її співучасник уклали між собою фіктивні договори про надання товариству юридичних послуг, а також акти виконаних робіт. Після чого вищевказані документи були подані до Господарського суду Кіровоградської області у справі про банкрутство із заявою про включення до реєстру вимог кредиторів вищевказаного держпідприємства грошових вимог у сумі понад 3,5 млн грн. Проте коштами так і не заволоділи з обставин, які не залежали від їх волі.

Нагадаємо, ВАКС слухає ще одну справу стосовно ексдиректорки ДП «Червоний землероб». Епізод стосується розтрати зерна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: